nappali ötletek

Valósítsd meg a különleges nappali ötleteket

A fogadószoba, mint minden otthon szíve, különleges megközelítést igényel a lakberendezésben. Ez egy közösségi tér, ezért a légkörének a család minden tagjának kényelmesnek kell lennie. Ennek eléréséhez érdemes megismerni a gyönyörű nappali ötletek létrehozásának fortélyait. Minden nappali egyedi. Az elrendezéstől függően lehet keskeny vagy széles, négyzet vagy téglalap alakú.

Gyakran előfordul, hogy ez a helyiség korlátozott hasznos térrel rendelkezik, hiszen legfeljebb 17-18 négyzetmétert lehet berendezni. A szépség mindenkinek egyéni fogalom. Azonban legyen szó klasszikus, modern vagy vintage stílusról, mindenki, még korlátozott költségvetéssel is, gyönyörűen berendezheti ezt a helyiséget, hála az érdekes nappali ötleteknek és tervezési technikáknak. A legfontosabb dolog, amit figyelembe kell venni, hogy a belsőépítészet minden elemét egyetlen stílusnak kell alávetni. A stílusok bősége ugyanis vizuális rendetlenséghez vezethet. Fontos, hogy a nappali ötletek szemrevételezésénél egy egyszerű szabályt kövessünk: minél nagyobb a szoba, annál összetettebbnek vagy kreatívabbnak kell lennie az elrendezésnek.

A barokk elemek például elfogadhatatlanok egy alig pár négyzetméteres lakásban, ahol a mennyezet is alacsony. Minden nappali fő vonzereje a vendégek fogadására alkalmas kárpitozott bútor és a dohányzóasztal. Ha a nappali ötleteket tanulmányozzunk, jól látható, hogy egy kicsi helyiségben elegendő az egyenes kanapé egy kisasztallal, ami a szükséges apróságokat tartalmazza. Nagyobb szoba esetében viszont már sarokülőt is választhatunk.

Vélemény, hozzászólás?