főzőlap bekötése

Mire szükséges odafigyelni a főzőlap bekötése alatt?

Manapság egyre többen döntenek az elektromos tűzhelyek mellett, ami nem meglepő, hiszen számos pozitívummal rendelkeznek. Megvehető a retro, a modern és a vintage kivitelű egyaránt. Ha megvan az ideális modell, és az házhoz is érkezik, akkor már csak a főzőlap bekötése marad hátra.

Sokan azt hiszik, hogy egyszerűen csak be kell dugni a fali aljzatba a szerkezetet és már mehet is a főzés, a finomságok elkészítése. A gyakorlatban persze nem ennyire egyszerű a helyzet. A legtöbb esetben szakember segítségére lesz szükség, aki pontosan tudja, hogy milyen lépésekből áll a főzőlap bekötése, és hogyan is végződhet ez sikeresen úgy, hogy a berendezést biztonságosan lehessen alkalmazni.

Egy ilyen termék megvételekor tehát nem csupán a márkára, az árra és a típusra kell gondolni, hanem arra is, hogy melyik villanyszerelő fog segíteni ennek a bekötésekor. Nyilván, aki úgy hiszi, hogy egyedül is boldogul, hiszen rendelkezik egy kis tapasztalattal, nyugodtan belevághat.

De amint úgy érzi, hogy valami nincs rendben a főzőlap bekötése során, muszáj egy hozzáértő személy segítségét kérni. Hogyan is történik ez? Először is le kell szögezni, hogy a fix bekötés sokkal biztonságosabb, mint a villáscsatlakozó használata. Ez utóbbi ugyanis felmelegedhet, elolvadhat, rövidzárlatot vagy tüzet is okozhat.

A legfontosabb itt, hogy a főzőlap és a biztosítéktábla között húzódó vezetéken nem lehet semmiféle megszakítás. Az elektromos tűzhelynek a főzés során nagyon sok energiára van szüksége a lehető leggyorsabban, ezért a főzőlap bekötése a legtöbb esetben teljesítménybővítést és biztosítéktábla cserét von maga után.

Vélemény, hozzászólás?