Az inositol természetes ételekben is megtalálható

Egy olyan lipotróp anyag, amely megakadályozza a májban a zsírok lerakódását. Az inositol a B-vitaminok családjába tartozik. Hatása napjainkban több helyen mutatkozik meg, például csökkenti a túlsúlyt, a női hormonális egyensúlyt és a menstruációs ciklust irányítja, valamint a meddőséget is kezeli, egyszóval rengeteg problémát orvosol. Az élelmiszerekkel is bejuttathatja a szervezetébe. Megtalálható legfőképpen húsokban, gabonafélékben, tejtermékekben egyaránt. Az inositol a zsírok és a koleszterin anyagcseréjében is részt vesz, diéta mellett segíti a zsírégetését. Az agy, az izmok és az idegek helyes működésében is részt vesz. Aktív formája a foszfatidil inositol, ami a sejtmembránok működését szabályozza, és hozzájárul azok épségéhez.

Naponta ajánlott fogyasztása természetes módon vagy esetleg tabletta, por, valamint kapszula formájában. A vérkeringésnek köszönhetően, minden egyes sejtbe, illetve szervbe el tud nagyon könnyen jutni.

Emellett a rózsagyökér kivonat is tökéletes lesz méregtelenítő és antioxidáns hatása miatt, valamint a benne található gyógynövényeknek köszönhetően, még az anyagcserét is szabályozza, és feszültség-, stresszoldás terén is kifejti jótékony hatását. Kapszula formájában közkedvelt, amelynek legfontosabb összetevője a rhodiola rosea. Ez a szellemi teljesítményt is fokozza, mivel amellett, hogy energiával tölti fel, még a hangulatát is javítja.

A rózsagyökér már több évezred óta előszeretettel alkalmazott gyógynövény. Az immunrendszerre való hatása abban mutatkozik meg, hogy a szervezet stressztűrő képességét segíti. Kapszula vagy tabletta esetében napi egy-két darabot ajánlatos bevenni bőséges folyadékbevitellel. Arra mindenképp figyeljen. hogy 12 éves kor alatt ne alkalmazza. Ha teheti, tárolja elzárva hűvös, száraz helyen. A rózsagyökér komplex összetevői egyaránt támogatják a teljesítményt, a közérzetet és az egészséget. Bármilyen formában alkalmazza a mindennapok során, hatását elég hamar kifejti ott, ahol szükség van rá. Tehát minden szempontból az egészséget szolgálja.

Vélemény, hozzászólás?