Igény van a víztisztító berendezésekre

Sokan még értetlenül állnak az előtt, ha valaki nagyon megválogatja, hogy ő és a családja mit eszik és mit iszik meg. Azonban aki tudja, hogy mik kerülnek bele az ivóvizekbe, biztosan valamilyen víztisztító módszerrel szeretné elkerülni azt, hogy ez a szervezetében kössön ki.

Nem a legkörnyezetkímélőbb megoldás a palackozott víz sem, hiszen rengeteg felesleges szemetet teremt általa. Azonban az sincs rendben, hogy a közművektől kapott vizet egy az egyben megigya, még úgy sem, hogy az előzetes kezelésen esett át. Ott fizikai és kémiai szűrések alá is vetik a vizet, mégsem tisztulnak meg annyira, amennyire kellene. A vízből ugyanis nem tudják és egyelőre nem is akarják kiszűrni a gyógyszermaradványokat.

Ez nem tűnik nagyon fontosnak, viszont ha belegondol abba, hogy sok helyen a folyókba kerül az elhasznált víz, amelyet majd fogyaszthatóvá tesznek, akkor bizony elgondolkodtató, hogy milyen nagy igény lenne a víztisztító berendezések munkájára. Egyes tanulmányok már összefüggésbe hozták a vízben lévő női nemi hormonokat, amelyek a fogamzásgátlókat szedő nőktől származnak, a kislányok túl korai nemi érésével. Különböző generációkat megfigyelve ez látványos és riasztó.

Ez jelzi, hogy már nálunk is szükség van víztisztító készülékre ahhoz, hogy a vizet, amit a közművektől kapunk megtisztíthassunk. Figyelmesen kell azonban választani, hiszen nem mindegyik víztisztító tartalmaz megfelelő szűrőt. Általában a drágábbakba van csak beépítve erre alkalmas darab. Az egyszerűbb asztali vízszűrők legfeljebb ionizátorral és vastalanítóval rendelkeznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük