A szabadidőnket is töltsük hasznosan

Ha valaki rendelkezik szabadidővel, akkor azt is tudja, hogy lehet jól és rosszul eltölteni azt. Hiszen lehet filmezni, görgetni a közösségi média felületeket vagy valamilyen aktív programot szervezni, vagy olvasni stb. Mindenki maga döntheti el, hogy számára mi az, ami feltölti és utána újult erővel tud nekivágni az újabb feladatokba. Viszont egy dolog biztos: a szabadidő megadja azt a lehetőséget, hogy magunkra koncentráljunk és fejlesszük magunkat vagy találkozzunk hozzánk közel álló emberekkel. Ha számunkra hasznosan töltjük az időnket, akkor biztosan nem leszünk elégedetlenek az életünkkel. Ha van egy jó hobbink, ami kikapcsol minket és el tudja feledtetni velünk a mindennapi élet gondjait, akkor nyert ügyünk van.

Ha olyan helyzetbe kerültünk, hogy valami függőséget alakított ki bennünk, akkor sem kell lemondanunk az életünkről. Minden függőségre van megoldás, hogy újra tudj nélküle élni. Ez nem egy egyszerű folyamat, de mindenképpen megéri. Amikor az egyik barátom alkoholista lett, akkor kerestük a legjobb addiktológus budapest területén. Nem volt egyszerű megtalálni, hogy ki a legjobb addiktológus budapesten, de végül csak sikerült. Nagy kutatómunka és kitartás kellett. Viszont azt mondhatom, hogy teljes mértékben megérte. Az interneten keresgélve találtam rá a Felépülők oldalára.

Ők alkoholista embereknek segítenek, hogy újra józanul tudják élni a napjaikat. Ehhez minden olyan segítséget megadnak, ami valóban segíteni tud. A Felépülők alapítói pontosan tudják, hogy milyen függőként az élet és hogyan lehet felépülni ebből a helyzetből. Átélték mindazt, amit most a programjaikon résztvevők.

Milyen programról van szó? A Felépülőknek van egy 28 napos bentlakásos programja, ahol megtanítják a résztvevőknek hogyan kell leküzdeni az alkohol iránti vágyat, hogyan tudnak újra józanul élni és hogyan tudják a bent elért eredményt hosszútávon is megtartani.

Az ingyenes utógondozásnak köszönhetően sok résztvevő szép eredményekről számolhat be. A felépülésben és annak megtartásában az ember környezete is sokat tehet. Éppen ezért a hozzátartozókkal is konzultálnak és előadásokat tartanak nekik, hogy ők is megtudják hogyan tudnak helyesen és jól segíteni. Hiszen aki nem élte még át milyen függőnek lenni, az nem tudhatja azt sem mire van szüksége egy ilyen embernek. A Felépülők ezt tudják, ezért szánna időt a hozzátartozók felvilágosítására is.

A szabályok és a keretrendszerek segítenek a vágy leküzdésében, ezért sokkal hatékonyabb tud lenni ez a program, mint a hagyományos hetente pár órás foglalkozások. A folyamatos felügyelet mellett sokkal nehezebb megszegni az alkohol mentességet. Ha valaki olyan foglalkozáson vesz részt, ahol csak pár órára találkoznak a segítővel, akkor otthon neki sokkal nehezebb lehet az alkohol iránti vágyat leküzdeni.

A program keretében minden segítséget megkapnak a bent lakók, hogy büszkén távozhassanak. A program 70-75%-os eredményességet mutat. Ez más azért egy elég szép szám.

Ha te is keresed még a legjobb addiktológust Budapesten, akkor nézz szét a Felépülők csapatában, ahol elismert orvosok is dolgoznak. Válaszd a legjobb megoldást, hogy minél hamarabb és eredményesen elbúcsúzhass a függőségedtől.

Amennyiben a Felépülőket választod és megvan benned a kellő tenni akarás, őszinteség és motiváltság, illetve követed a tanácsaikat, akkor nem kell félned a kudarctól. A tanácsaiknak köszönhetően a siker elérhető lesz számodra is.

 

Vélemény, hozzászólás?