bitumenes aljzat szigetelés

Több környezetben hasznos a bitumenes aljzat szigetelés

A nedvesség gyakran elég sok problémát tud okozni, főleg, amikor olyan környezetben jelenik meg, ahol annak nincs keresnivalója. A vizesedésre a modern ingatlanoknál azért van sok példa, mert a kivitelezés során gyakran elhanyagolták a vízszigetelést, mint olyan. A bitumenes aljzat szigetelés ezzel szemben képes megszüntetni a későbbi penészesedést, salétrom keletkezését és az ezekkel járó további negatívumokat. A víz voltaképpen minden irányból támadhat. Jöhet ez felülről, alulról, vagy oldalról. Éppen ezért a bitumenes aljzat szigetelés lapostetőknél, alépítményeknél, lábazatoknál, teraszok és erkélyek kiképzésénél ugyanúgy meghatározó jelentőséggel bír.

A kivitelezési módok részint eltérhetnek egymástól, de a főbb lépések többnyire ugyan azok. A hun.sika.com weboldalon rétegrendekre lebontva ismerhető meg a bitumenes aljzat szigetelés adott helyzetekben. A magasabb víznyomásnak kitett környezetekben jobb dupla réteggel számolni, ami nagyobb stabilitást biztosít. Az első lépés ugyanakkor mindig az alapos kelősítés. Ez voltaképpen egy olyan réteg felvitelét jelenti, ami megköti a megmaradt porszemcséket, tömíti a kisebb repedéseket, valamint megelőzi, hogy a bitumenes aljzat szigetelés során elmozduljanak a lapok.

A szintén bitumenes anyag a lánghegesztés során megolvad és egybeforr a lemezekkel, ezzel elejét véve annak, hogy a nedvességnek bármi esélye legyen utat találni. A SikaBit PRO E40-15S kimagasló hideghajlítási értékének köszönhetően bitumenes aljzat szigetelés még -15 ℃-ban is elvégezhető. Megéri közelebbről megismerni a hun.sika.com komplex szigetelő rendszereit és kihozni azokból a maximumot.

Vélemény, hozzászólás?