kertrendezés

Kertrendezés néhány apró trükkel

Ha szeretné, hogy az udvaron található zöldövezet gyönyörű legyen, akkor jó helyen jár, ami az ötleteket illeti. A kertrendezés idő- és energiaigényes feladat, viszont ha elkészül, akkor elfeledi a fárasztó napokat. A virágágyás sokkal jobban fest, ha szegéllyel veszi körbe vagy választja el. Az alapanyag ebben az esetben lehet kő, fa, tégla, stb. A szebb látvány érdekében, célszerű elrejteni a különböző berendezéseket, mint például a szivattyút vagy a motort. A termékeket egyszerű paraván tároló hellyel elfedheti.

A kertrendezés kivitelezésekor javasolt telepíteni egy kis csobogó szökőkutat, hiszen a víz megnyugtató látvány minden birtokon, mellesleg nem kerül sok pénzbe. A tér forgalmasabb helyszíneire, ha lehetséges kerüljön járda, hiszen a letaposott fű nem túl esztétikus látvány. A járófelületet kivitelezheti fából, kőből, betonból, a megoldásoknak csak a képzelet szabhat határt. A kertrendezés során a fények telepítéséről sem szabad megfeledkezni. A világítás nemcsak szép, hanem a biztonságot is növeli.

A vakondháló garantálja a védelmet

A rágcsáló ellen biológiai vagy mechanikai eszközzel is védekezhet. A vakondháló tekercsben kapható. Sűrű szövésű és rendkívül ellenálló műanyagból kivitelezik. A gyep alá helyezve megóvja a felületet attól, hogy az állat a felszínre tudja túrni a járataiból a földet. Fizikailag gátolja, de nem tesz benne kárt. A termékhez viszonylag olcsón lehet hozzájutni. Gazdaságos és hosszú távú megoldást jelent, mivel körülbelül 30 éven át alkalmazható.

A telepítését tekintve gyorsnak nevezhető és nem bonyolult. Hihetetlenül nagy a szakítószilárdsága. A lerakást követően megnő a gyep terhelhetősége. A vakondháló vásárlása indokolt abban az esetben, ha félti a füvesített udvart és a meseszép virágokat a rágcsálóktól. Előszeretettel használják futballpályákon, parkokban, játszótereken és golfpályákon. Pozitívumai közé sorolható, hogy nem befolyásolja a növények fejlődését. Különböző méretekben szerezhető be az áruházakból. Könnyen leteríthető, mivel nem hullámosodik. A vakondháló egyszerűen megrendelhető a webáruházakból.

Vélemény, hozzászólás?