Használt már nyári gumiabroncs- keresőt?

Az internet hasznos segítőtársnak bizonyul a hétköznapokban, és sokan már vásárlásaikat sem tudják elképzelni nélküle. Különösen igaz ez az olyan nagyméretű tárgyakra, mint az autógumi. Miért bajlódna a vásárlás kényelmetlenségeivel, ha ezt online, néhány kattintással megteheti? Persze a választás korántsem egyszerű, és akár még tapasztalt autósoknak is meggyűlhet a baja a rengeteg márkával.

 

A gumidirekt.hu weboldalon található keresővel egyszerűbb megtalálni az Önnek való nyárigumit. Mindössze néhány kattintással rábukkanhat azokra, melyek megfelelőek lehetnek. S hogy milyen márkát érdemes választani? Mi az, amivel nem lőhet mellé? Nehéz mindenki számára egyformán ideálist megnevezni, hiszen igényeink eltérőek, és míg egyeseknek a nedves körülmények közötti teljesítmény a fontosabb, addig mások a kedvező fogyasztásból nem adnának alább. Ilyenkor érdemes olyan objektív szempontok alapján történő összehasonlítást segítségül hívni, mint amilyet az ADAC minden évben elvégez.

 

A gumitesztek eredményei már egy jó támpontot nyújthatnak az autósoknak arra vonatkozóan, hogy mely márkák teljesítenek a legtöbb szempont szerint optimálisan. Nem lehet elégszer hangsúlyozni a megfelelő profilmélység fontosságát sem, így ha e téren szenved hiányosságokat jelenlegi szettje, akkor mihamarabb célszerű gondoskodni a gumicseréről. A nyári gumi mind anyagát, mind felületét illetően a forró aszfalton való közlekedésnek megfelelően lett kialakítva. Nem érdemes ilyenkor is a téli gumival az utakra gurulni, ugyanis a melegben sokszorosan kopik az, és a közlekedés biztonságát sem szolgálja a szükséges szinten.

 

Fontos tudnia, hogy az utakon való biztonságos manőverezés a gumikon túl a tapasztalaton és a higgadtságon is múlik. Érdemes autóját rendszeresen szervizbe vinni, így még időben fény derülhet a kisebb meghibásodásokra. Ha ilyenkor gondoskodik a cseréről, akkor elkerülhetőek a hatalmas kiadással járó felújítási munkálatok, melyek a legtöbbeknek rengeteg bosszúságot okoznak. Gumivásárlás alkalmával pedig érdemes azokat az online lehetőségeket kihasználnia, melyeknek köszönhetően kedvező áron szerezheti be az idei nyári, vagy éppen a majd november-decembertől használatos téli szettet. Ne feledkezzen meg az évszakváltáskor aktuálissá váló gumicseréről, hiszen ezzel sokat tehet saját és szeretteinek biztonsága érdekében!

Vélemény, hozzászólás?