krimpelő fogó

Egyszerűbb a munka a krimpelő fogóval

Pontosan tudják hogyan kell használni a présfogót azok, akik gyakran dolgoznak különféle kábelekkel és csatlakozókkal. Mire jó igazából a krimpelő fogó néven is ismert szerszám? Ez az FTP és UTP, de egyéb vezetékek csatlakozóit is sokkal könnyebben lehet rögzíteni a kábelek végeihez. Egyesek RJ45 vagy CAT5E krimpelőként emlegetik ezt az igen gyakran alkalmazott eszközt.

A krimpelő fogó tipikusan az a tartozék, ami egyszerűen nem hiányozhat a hálózatokkal foglalkozó mesterek szerszámos ládájából. Sőt, napjainkban már az otthoni eszköztárban is helyet kap, hiszen többször is szükségessé válhat az alkalmazása, főleg az otthoni hálózat javítása, modernizálása miatt.

Az olcsóbb modellek már egy-két ezer Forinttért is elérhetőek, így jobban megéri vásárolni egyet, mint minden kisebb javításhoz szerelőt hívni. Amikor persze a krimpelő fogó megvételére kerül a sor, jogosan merülhet fel, hogy melyik az ideális modell? Bármilyen szerelésről is legyen szó, a csatlakozó típusa határozza meg, hogy melyik típusú szerszámra van szükség.

Ez lehet akár RJ12-es vagy RJ11-es is, nemcsak RJ45-ös. Gyakori hiba itt és főleg a kezdők tévednek abban, hogy a csatlakozó nem felel meg a kábel fajtájának. Emiatt pedig egy jó krimpelő fogó segítségével is lehet gyenge munkát végezni.

Új szintre emeli a játékokat a 8K HDMI kábel

A legújabb Xbox Series X és PlayStation 5 megjelenésével olyan játékok is napvilágot láttak, amelyek grafikailag már-már tökéletesek. Ahhoz, hogy a képmegjelenítés hibátlan legyen, a 8K HDMI kábel megvétele és használata igenis ajánlott. De még mindig egy olyan téma ez, amiről nem sok szó esik, hiszen inkább a videokártyák, a teraflops számok és persze a hihetetlen gyorsaságra képes SSD-k bizonyulnak a legérdekesebbnek.

Pedig tény, hogy a 8K HDMI kábel egy olyan része, aspektusa a legújabb generációs gépeknek és ezzel együtt gameknek, amikről igenis megéri beszélni, hiszen lényeges változást jelenthet ezen a területen. A 8K HDMI kábel a High Definition Multimedia Interface legkorszerűbb változata, ami elképesztő tömörítetlen audio-video adatfolyamok átvitelére képes.

Vélemény, hozzászólás?