Csak okosan a napallergia kezelésével!

A mai modern világban sokan elhanyagolják az egészséges táplálkozás fontosságát, aztán csak csodálkoznak, hogy miért olyan betegesek vagy éppen fáradékonyak. Nem is gondolnánk, de a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag étrend, a hajnövesztés mellett, számos más problémára is megoldást kínál.

Valójában, ha kicsit jobban utánajárunk, rájövünk, hogy a hajkorona elveszítése vagy egészségtelen megjelenése egy tünet, amit a szervezetünkből kiürülő megfelelő összetevők váltanak ki. Ennek jelzésértéke van, amit érdemes szem előtt tartani. A hajnövesztés helyett, ilyenkor komolyabb betegségek megelőzésére is fókuszálni kell. De maradjunk a koronánk ékesítésénél, amit bizonyos szinten megsürgethetünk! Megesik, hogy egy komolyabb sérülés vagy kezelést követően elveszítjük a hajunk egy jelentős részét. Köztudott, hogy a szálak növekedési üteme havonta átlagosan 1 centiméter és élettartamuk 2-7 évre tehető. Hogyan javíthatunk ezen?

Képzeljük el, hogy a fejbőrünk egy jó táptalaj, a benne lévő hagymák pedig csak akkor tudnak növekedni, ha megadunk számukra mindent. A vitaminokban és ásványi sókban, nyomelemekben gazdag összetevők külső és belső kombinált alkalmazása révén fokozható a hajnövesztés üteme és a hajszálak is erősebbé válnak. A komplex vitaminok ugyanakkor jelentős védelmet nyújtanak a test többi részének is. Amire szükség is van, a mostanság megnövekedett ultraviola sugárzás miatt kialakult napallergia végett. Tévhit, hogy csak a közvetlen besugárzás hatására jelenhet meg a tünet, mert az utazás során, az autóban bennünket ért sugarak, vagy a lakásban az ablakon beeső fény is kiválthatja azokat, mivel az üveg nem szűri ki a káros részt. Ha azt vesszük észre, hogy a napallergia rendszeresen felüti fejét a testünkön, akkor kerüljük el a közvetlen vagy közvetett sugárzást!

Néha csak másnap jelennek meg a foltok, amelyek kisebb-nagyobb testfelületet borítanak be. Amennyiben nem múlnak rövid időn belül a kiütések, akkor forduljunk szakorvoshoz! Megesik továbbá, hogy a fokozatos szoktatás hatására a napallergia nem mutat romló tendenciát, esetleg még javul is az állapot. Ennek ellenére érdemes a szervezetet felvértezni olyan antioxidánsokban gazdag élelemmel, ami csökkenti a besugárzás hatására kialakult szabadgyökök sejtromboló hatását. Említést érdemel még, hogy egyes fényvédő krémekben, valamint kozmetikumokban találhatók olyan vegyi anyagok, amelyek kölcsönhatásba lépnek a sugárzással és súlyosbítják a napallergia hatását. Mindig figyeljünk oda testünk jelzéseire, mert megmutatja, hogyha valami baj van és ilyenkor azonnal cselekedjünk!

Vélemény, hozzászólás?