Trapézlemez gyártótó

Trapézlemez gyártótól? A tetőfedés alapjai

Ha tetőfedés előtt állunk, érdemes a trapézlemezt gyártótól beszereznünk, hogy biztosak lehessünk annak kifogástalan minőségében. A tető az épület egyik kulcsfontosságú része, ezért sosem szabad a véletlenre bízni. A megfelelő teherhordó szerkezet kialakításánál a forma és az anyag is nélkülözhetetlen szerepet játszik. Ne felejtsük el ugyanis, hogy egy tetőnek évekig, sokszor évtizedekig tökéletesen kell biztosítania a ház stabilitását és esztétikáját.

A fémanyagú trapézlemez felhasználása ideális választás lehet, hiszen súlyra könnyű, ellenálló az időjárással szemben, emellett egyszerűen és gyorsan felszerelhető. A Pascal Trapézlemez gyártó a trapézlemezek széles választékát kínálja különböző vastagságú anyagokban és színekben.

 

Trapézlemez gyártótól

Tanácsos a trapézlemezt gyártótól megvásárolnunk, hiszen így nagyobb az esélye annak, hogy valóban magas színvonalú terméket kaphatunk kézhez. Győződjünk meg, hogy a gyártó kínálatában nemcsak maguk a trapézlemezek találhatók meg, hanem azok a tartozékok is, amelyek a tetőfedéshez szükségesek lehetnek. A Pascal Trapézlemez erre is kitér a weboldalán.

Az optimális tetőfedés alapjai

Nézzük meg részletesebben, mik lehetnek a megfelelő trapézlemezes tetőfedés alapjai:

 

  1. A tető megjelenésének a megtervezése

Az első lépés természetesen a tetőkialakítás megtervezése. Ez a mozzanat nemcsak a küllemet illetően lesz fontos, hanem több későbbi lépésre is hatással lesz. Így például elengedhetetlen szerepet fog játszani az anyagválasztásban vagy a méret meghatározásában.

 

  1. A megfelelő anyag kiválasztása

Az anyag kiválasztásánál mindenekelőtt arra a kérdésre kell választ adnunk, hogy beltérre vagy kültérre választanánk lemezt. Hiszen az anyagnak nemcsak az épület stílusához kell passzolnia, hanem az időjárási viszontagságoknak is eleget kell tennie. A leggyakoribb a 0,35–0,75 milliméter vastagú horganyzott trapézlemez, de előfordulnak műanyag és vegyes bevonatok is.

 

  1. Méretre szabás

A trapézlemezek a megfelelő méretre szabva jobban illeszkednek a tetőhöz, így jobban biztosítják a vízzáróságot.  A „T” betű után álló szám, mindig az adott trapézlemez bordájának a milliméterben kifejezett magasságát jelöli. A K10-től akár a K35-ig is terjedhetnek a trapézlemez méretek alternatívái.

 

  1. Karbantartási és szerelési munkálatok

A szerelést és karbantartás érdemes szakemberrel végeztetni, hogy biztosítsuk a megfelelő rögzítést és a vízzáróságot. A hosszú élettartamú és hatékony tetőt meglétéért végezzünk rendszeres ellenőrzést, elkerülve ezzel a problémákat.

 

Bízzuk szakemberre!

Mindig tájékozódjunk előre az adott szolgáltató szakértelméről, az általa biztosított anyagokról és a tanácsadási lehetőségekről. A tetőfedést és az anyagok kiválasztását, telepítését javasolt szakemberrel végeztetni. Ez a ház egyik legfontosabb komponense, hiszen tető nélkül egy családi vagy többlakásos ház nem nevezhetünk igazán háznak.