Robotporszívóval az élet is könnyebb

Rohanó világban élünk. Az okos eszközök és a helyettünk dolgozó háztartási eszközök nagyon megkönnyíthetik a dolgunkat. A robotporszívó is egy ilyen eszköz. Mielőtt azonban gyorsan a kosarunkba pakolunk egyet, gondoljuk át alaposan, hogy milyen feladatot szánunk ennek az eszköznek és milyen a család életmódja, milyen padló van az otthonunkban, mert ezek a tények nagyban megkönnyítik majd a választást. Mutatjuk is, hogy mire ügyeljünk, amikor robotporszívót vásárolunk!

A padlófelület is számít

Amikor robotporszívó kínálatot böngésszük, akkor először azt döntsük el, hogy milyen a lakásunk. Mindenhol szőnyeg van leterítve, vagy a padlófelületek dominálnak? Ennek tükrében aztán eldönthetjük, hogy szőnyegtisztításra alkalmas, vagy egy olyan robotporszívó mellett döntünk, amely a szőnyeget és a padlót is maximálisan rendben tartja. Sokféle márka közül válogathatunk, például Electrolux, SENCOR, Xiaomi, Tesla, Roborock. A szőnyeg robotporszívók a keménypadlóhoz is alkalmasak. 1,5 cm magasságig minden típusú szőnyeghez és padlóhoz ideálisak és nagyon könnyű a karbantartásuk. További részleteket az Alza oldalán olvashatsz.

Bodri is a család tagja?

Ha kutya is él a családban, vagy esetleg allergiánk van, akkor olyan robotporszívót érdemes választani, ami kifejezetten az állatszőr felporszívózására is alkalmas. Egy ilyen porszívó még a legeldugottabb helyekről is könnyedén összegyűjti az állatszőrt. A robotporszívó számára még a hosszabb szőnyegszálak sem jelentenek akadályt. Az antibakteriális funkció külön pozitívum lehet az allergiában szenvedők számára, hiszen egy ilyen porszívó minden allergéntől megszabadítja a lakást.

A moppal ellátott porszívó

Odáig rendben van, hogy a robotporszívó felszívott, eltávolított minden szennyeződést a keménypadlóról. Még álljunk neki és töröljük fel a padlót? Ha nagyon elfoglaltak vagyunk és örülnénk annak, hogy a porszívó nem csak porszívóz, de fel is mos, akkor a moppal ellátott robotporszívó az ideális választás a számunkra. Egyes mopok száraz, míg mások nedves feltörlést végeznek, de olyat is találhatunk a kínálatban, amely mindkét feladat ellátására alkalmas.

Mi az a robot mop?

A robot mop, vagy feltörlő robot, kifejezetten a keménypadlók feltörlésére alkalmas. Gondosan kikerülik a szőnyegeket, még akkor is, ha éppen csak száraz feltörlést végez. A mop, vizet fecskendez maga elé, majd feltörli a padlót. Tartozéka a mosható és cserélhető mikroszálas törlőkendő.

Mit tudnak az okos robotporszívók?

Ma már megszoktuk, hogy mindent, vagy szinte mindent az okostelefonunkról vezérlünk. Ha ez így van, akkor számunkra egy okos robotporszívó lesz a megfelelő választás. Az okos porszívókat, a telefonunkra ingyenesen letölthető alkalmazás segítségével vezérelhetjük. Még csak nem is szükséges a porszívó közelében lennünk, hogy a telefonnal irányítsuk az okos „háztartási alkalmazottat” és a telefonunk segítségével még azt is nyomon követhetjük, hogy éppen hol tart a takarításban és a lakás mely pontjait porszívózta már fel.

A fotó forrása:
Yuriy Maksymiv / Shutterstock.com

Vélemény, hozzászólás?