geotextil

Mi mindenre lehet jó a geotextil?

A geotextília hallatán sokan arra az anyagra gondolnak, ami a gyomírtásban bizonyul nagyon hatékonynak. Pedig a geotextil ennél sokkal többre képes. Egyik fontos előnye, hogy képes megtartani a talaj hőjét. Nyáron a talajtakarással létrejött árnyékolás megvédi a talajt a gyors kiszáradástól és a felmelegedéstől.

Ezen előnye télen is jól jól, hiszen a takarásnak hála a talajhőt fogja meg, amivel a fagyok okozta kár kerülhető el. Sokan azért idöntenek a geotextil mellett, mivel sokkal egyszerűbb elválasztani a különböző rétegeket egymástól.

A dísznövények és a haszonárú növények kultúrájában vannak olyanok, amik a megszokottnál egyedibb talajt igényelnek. A textília pedig képes arra, hogy a talajrétegeket, különböző anyagösszetételű talajokat elválassza egymástól, aminek köszönhetően a növények gyökere védve van a talajkeveredéstől.

A geotextil a legtöbb esetben valamilyen mulcsozó anyaggal kerül takarásra. Leggyakoribb módon fenyőkéreg takarással oldják ezt meg. Az anyag megvédi a talajt a fenyőkéreg talajfelszíni berothadásától és annak erős gyantás-savas kémhatásától. Esztétikai oka is van annak, hogy a kertben főszerephez jut a geotextil.

Kerttervezés árak: mennyibe kerül manapság?

Ugye a kerttervezés legfontosabb része, hogy a kertész a megrendelő igényeit figyelembe véve alkossa meg azt zöld övezetet, ami hosszú ideig szép, ápolt és egészséges maradhat. Érthető módon a kerttervezés árak nagymértékben függnek a kliens vágyaitól és a terület adottságaitól.

Mivel a kertmester az ügyfél kérdéseire szakértői választ ad és a tervezés során mindenre figyel, garantálva a professzionális hozzáállást, ezért a végeredmény nemcsak szebb, de hatékonyabb is lehet, mint azt ahogy az ember megálmodta.

Sőt, gyakran a kerttervezés árak alacsonyabbak lehetnek, ha egy szakira bízza a munkát a tulajdonos, hiszen mindent megtesz a mester a hatékonyságért, és ugye itt az anyagi részt is érteni kell. Természetesen egy hozzáértő személy a legfontosabb feladatának tartja, hogy a munkából kiderüljön, igenis az ügyfél igényei és ízlése van az első helyen. A közös konzultáció mindig meghozza a sikeres végeredményt.

Vélemény, hozzászólás?