Kesze-kusza fogak ellen is bármikor tehetünk

Fontos, hogy a fogszabályozást már gyermekkorban elvégezzük, de ha kimaradt, akkor is van jó megoldás! A láthatatlan fogszabályzás egy olyan új fejlesztésű fogorvosi eljárás, melynek eredményeképpen a fogazat szabályossága úgy állítható helyre, hogy az azt végző készülék a külső szemlélő számára rejtve maradjon.
Ezt úgy tudták megvalósítani, hogy a munkát végző szerkezet nagy része a fogak belső felszínén van rögzítve, ami pedig mégis látható helyen van, azt átlátszó, vagy a fogazattal megegyező színű. A láthatatlan fogszabályozás tehát egy olyan megoldás, melyet azoknak fejlesztettek ki, akik félnek a negatív visszajelzésektől a megjelenésüket illetően, a fogszabályozó viselése következtében.
Bár ez a technológia már elérhető, mégis fontosnak tartom elmondani, hogy szülőként a mi felelősségünk a gyermek fogszabályzás elvégeztetése, még akkor is, ha ez esetleg szociálisan kellemetlenséget okozhat gyermekünknek. Azért fontos ez, mert a gyermek fogszabályozás sokkal-sokkal egyszerűbb eljárás, mint a felnőttkori, arra pedig semmi esély, hogy a fogazat magától helyreálljon.
Hogy mitől egyszerűbb gyermekkorban ez az eljárás?
Attól, hogy ilyenkor a csontozat még fejlődésben van, magától is alakul és rugalmas, így elég a helyes irányba terelni, a helyett, hogy egy kötött, felnőtt csontot akarnánk erőszakkal a helyére tolni.

Vélemény, hozzászólás?