Hajnövesztő sampon választása okosan

A haj növekedésének megvan a saját üteme, aminél gyorsabb fejlődést nem igazán lehet elérni, csak lassúbbat. Ha nincsenek biztosítva a megfelelő vitaminok és ásványi anyagok, akkor a haj nem tud normális ritmusban nőni és úgy tűnik, mintha nem is történne semmi, sőt, hullani is elkezd. Azonban, ha a szervezet megkap mindent, amire szüksége van a hajhagymáknak, akkor látványos eredményt lehet elérni. A hajnövesztő sampon szerepe tehát nem a csodatevés, hanem azon elemek pótlása, amelyeket a táplálkozás során nem vittük be, vagy amelyek valamilyen egészségügyi probléma, esetleg stressz hatására kiürültek a testünkből. Tehát olyan hajnövesztő sampon után kell nézni, ami nem üres ígéretekkel kecsegtet, hanem bizonyítottan tartalmaz H-, A-, E- és B-vitamint.

Ahhoz, hogy valóban hatásos legyen, vasat, folsavat, szelént, szilíciumot, magnéziumot, krómot, foszfort, kalciumot és cinket is fel kell fedezni az összetevők listáján. Továbbá, a keratin termeléséhez szükséges metionin, cisztein jelenléte is a hajnövesztő sampon hatékonyságát támasztja alá, vagyis érdemes azt a változatot választani, amiben ezek is megtalálhatóak. Amennyiben több termék címkéjén is megtalálta az itt felsorolt hatóanyagokat és nem tud dönteni, hogy melyik lehet a jobb, akkor a természetes anyagok felhasználása lehet, ami elbillenti a mérleget valamerre. Amennyiben az egyik hajnövesztő sampon jelentős százalékban natúr hozzávalókból készült, illetve a vitaminok és ásványi anyagok növényi eredetűek, akkor bátran leteheti a voksot mellette.

Hasonló a helyzet, ha korpásodás ellen keres sampont vagy egyéb készítményeket. Itt is érdemes a természetes alkotóelemekkel rendelkező gyártmányokat előnyben részesíteni, illetve azokat, amelyek nemcsak a korpa eltüntetését tűzik ki célul, hanem a haj ápolását is. Hiszen egy kellemetlen tünettel való harc esetén sem feledkezhet meg a megfelelő gondoskodásról, mert amire a korpát legyőzné, egyéb probléma léphet fel. A korpásodás ellen készült kozmetikumok is kell biztosítsák a szükséges nyomelemeket és hatóanyagokat, hogy ne csak elhalt bőrdarabkáktól mentes lehessen a hajkorona, hanem szép és egészséges is.

Amennyiben még nem talált rá a megfelelő termékre, akkor az ewopharma.hu weboldalra mindenképpen látogasson el, itt ugyanis igazán minőségi produktumok várják hajnövesztés céljából és korpásodás ellen! Sőt, tippeket is olvashat, hogy miként érdemes válogatni, valamint arról is, hogy mit tehet még a megfelelő sampon használatán túl, a mindig fényes, dús és erős hajzuhatagért.

Vélemény, hozzászólás?