potencianövelő

Fontos tudnivalók a potencianövelő készítményekről

A potencianövelők témája ha nem is tabu, de szokatlan, kellemetlen téma: nem indítunk szívesen ezzel egy vacsorabeszélgetést. Rengeteg különféle jellegű készítmény létezik, ennek pedig az egyik oka az, hogy különböző okokból használják mindezeket a férfiak: egyesek a merevedési zavarra keresnek megoldást, míg mások duplázni, triplázni szeretnék az aktusok időtartamát.

 

Mikor működnek a potencianövelők?

Egyik készítmény sem nyújt számunkra valódi segítséget akkor, ha nem vagyunk szexuálisan megfelelően stimulált állapotban. A másik (egyébként elég ritka) eset, amikor a nemi szervek komoly fiziológiai problémái, eltérései okozzák a problémát, szintén nem lesz olyan potencianövelő, amely megoldást hoz majd.

 

Általában jól működnek a gyógyszerek?

A merevedési zavar általában jól kezelhető ilyen módon. Ennek a biológiai módja a vérellátás és a simaizomzat szabályozása. Érdemes ilyenkor szakorvoshoz (urológushoz) fordulni.

A végleges diagnózis felállításához lehet, hogy szükség lesz laboratóriumi tesztekre, képalkotó vizsgálatokra, stimulációs tesztekre, szövettani vizsgálatra, és az éjszakai merevedés vizsgálatára is.

 

Több potencianövelő készítmény is létezik?

Abszolút. Attól kezdve, hogy bizonyos ételek (a piros paprikától kezdve a gingsengen át az osztrigáig) ilyen hatással rendelkeznek, majd sokszor ezekből készült étrendkiegészítőkön át különböző tablettákig rengeteg minden megtalálható a piacon.

 

Hogyan válasszak?

Mint minden esetben, az egészségünk esetében különösen, mindenképpen érdemes szakemberrel konzultálni. Fontos az is, hogy a potencianövelő gyógyszer ne csökkentse vagy mulassza el a többi szedett gyógyszerünk hatását. Mindebben egy szakember természetesen segítségünkre lesz.

 

Léteznek első kézből származó tapasztalatok?

Ahogy említettük, nincsen egy okból származó merevedési zavar, így nem szabad készpénznek venni mások véleményeit, de az első kézből származó információk minden jól jönnek.

Mielőtt potencianövelő készítményekkel próbálkozna, érdemes ezekről tudnia. A linken pontosan ilyen, valós, cenzúrázatlan véleményeket találunk a Viagráról.

 

Milyen gyorsan és milyen hosszan hatnak a potencianövelő gyógyszerek?

Általánosságban kijelenthetjük, hogy a legújabb hatóanyagok a leggyorsabbak, már fél – háromnegyed órával azután hatása van, hogy bevesszük. A korábbi, más hatóanyagoknál ugyanez az idő 1 óra vagy akár 2 óra is lehet. Ez utóbbiakkal egy kicsit előre kell gondolkodnunk.

A hatás hosszúsága nem feltétlenül függ a gyorsasággal. Vannak olyan készítmények, amelyek a leggyorsabbak között vannak, mégis akár 5-6 óráig is hatnak. De elmondhatjuk, hogy minden szer 3-4 órán keresztül hatékony.

 

Milyen mellékhatásaik vannak?

Egyes potencianövelők nem ajánlottak szívbetegségek esetén, mivel a vérellátás serkentésével hatnak. Az újabb hatóanyagok esetén gyakrabban fordul elő a fejfájás: de az is azt jelenti, hogy az esetek körülbelül 1%-ában, tehát 99%-os esélyünk van rá, hogy ez velünk nem fog előfordulni.

Ne feledjük el, hogy az egészségünk érdekében tegyük félre a büszkeségünket / félénkségünket: minden készítményt csak orvosi kontroll mellett alkalmazzunk!

Vélemény, hozzászólás?