terasztető

A terasztető rendkívül hasznos

Ha nem szeretné, hogy egy hirtelen felkerekedett nyári záporvagy a vakító napsütés elrontsa a családi grillpartit, akkor gondolkozzon el a kivitelezésén! A terasztető kiépítésének számos előnye van. A hideg hónapokban védelmet biztosít a kerti bútoroknak. A telepítésével könnyedén kibővíthető az élettér, sőt, egész évben élvezheti a természet közelségét. Köztudott, hogy a természetben töltött idő pozitívan hat az életminőségre és a közérzetre. A fedőanyag kiválasztásakor érdemes néhány fontos szempontot figyelembe venni.

Ilyen például a kopogás, a fényáteresztés és persze az ár. A terasztető zsindely változata kifejezetten erős felépítésű. Ezen kívül, a fémlemez, a polikarbonát és a cserép is jó döntés lehet. A fényáteresztés tekintetében a polikarbonát kiváló alternatíva. Fordított esetben, ha Önnek az árnyékolás a fontosabb, akkor a zsindely és a cserép bizonyulhat jó választásnak. A kivitelezésével megbízott cég dolgozói, mielőtt belevágnak a munkába, helyszíni felmérést végeznek. A terasztető jó befektetésnek bizonyul, hiszen növeli az ingatlan értékét.

A fedett terasz árak több tényezőtől függnek

A végső összeg minden esetben a mérettől és a felhasznált alapanyagoktól függ. A fedett terasz árak folyamatosan változnak, sőt, kategóriákon belül jelentős eltérések lehetnek. A polikarbonát nem a legolcsóbb, de nem is a legdrágább. Az előnyei közé tartozik, hogy védelmet biztosít a csapadék ellen és szinte teljesen átengedi a fényt. Olyan típusa is létezik, amelyik képes a fényt, az UV-sugárzást és a hőt kellőképpen megszűrni. Többféle árnyalat közül választhat a széles felhozatalból.

A fedett terasz árak magasabbak lesznek abban az esetben, ha a klasszikus cserépfedés mellett teszi le a voksát. Ezzel a megoldással biztosítható, hogy az előtető ne üssön el a háztetőtől. A cseréppel biztosan nem nyúl mellé, hiszen kiállja az idő próbáját és esztétikus. A súlya miatt, a többi anyaggal ellentétben, erős vázszerkezetet igényel. Ennek a szerkezetnek az ácsolása történhet natúr, impregnált és lazúrozott fából. A fedett terasz árak eltérőek, a kézi csiszolástól és a díszítőmarástól függően.

Vélemény, hozzászólás?