Kényeztetős receptneked!

Nyalánkságok, édességek tekintetében a magyar konyha verhetetlen. Szeretjük a különleges édességekkel, desszertekkel megkoronázni egy igazán kiadós és ízletes ebédet, de gyakran nem tudjuk, hogy ez a korona milyen is legyen. A receptneked olyan különlegességeket tartalmaz, mint az epres tiramisu. A tiramisu önmagában nagyon közkedvelt deszert, ám még egy kis friss eperrel feltuningolva a tökéletes vasárnapi ebéd utáni desszertnek megfelel. A legtöbben nem szeretjük a bonyolult, sok időt igénybe vevő sütemények elkészítését, ezért ez a recepneked szól. Elkészítése nem igényel sok időt, csupán fél óra alatt már el is lehet készítni, sőt azok számára is ajánlott, akik nem rendelkeznek nagy cukrásztudással.

A hozzávalók között olyan könnyen beszerezhető kellékek szerepelnek, mint a tojássárgája, cukor, mascarpone, tejszínhab, babapiskóta és eper. Az eper kivételével ezek mind beszerezhetőek a kisboltból. Azért írjuk, hogy az eper kivételével, mert azt javasolt inkább a piacról beszerezni, főleg, ha eperszezon ideje alatt esik a választás erre a remek desszert elkészítésére. A tojás sárgát, cukrot, mascarponét turmixgép segítségével összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínhabot és kis eperdarabkákat vágunk bele. Ezt a krémet rétegesen a babapiskótával egy tálikóba tesszük, majd a tetejét eperszemekkel díszítjük, végül hűtőbe tesszük pár órát. Ez a recepetneked szól, ha kedveskedni szeretnél párodnak, vagy hirtelen bejelentkezett vendégeket vársz, de akkor is, ha egy kellemes kuckózós, kényeztetős estét tervezel a hosszú munkás hét után.

Post Author: administrator